Wat is Maca?
Maca is een knolgewas afkomstig uit het Andesgebergte in Peru en de enige eetbare plant die op deze hoogte (3000-4500 meter) groeit. Maca wordt ook wel de ‘Ginseng van de Andes’ en ‘Mood food’ genoemd. Het werd door de Inca’s gebruikt en vooral beschouwd als een lekkernij door de zoete smaak. Maca is te verkrijgen in 3 kleuren. De gele variant is het meest bekend, rode Maca heeft de meeste actieve stoffen en zwarte Maca is het meest zeldzaam. Maca heeft van nature een karamelachtige smaak. Dit product is een mix van gele, rode en zwarte Maca.
Adaptogeen
Maca is een adaptogeen. Adaptogenen zijn niet-toxische planten die het lichaam helpen terug te brengen naar een niveau van homeostase. De kruiden en wortels van adaptogenen worden al eeuwenlang in China en in de Ayurveda gebruikt. Tegenwoordig zijn ze ook in de Westerse wereld sterk in opkomst.
Wat zijn de voordelen van Maca?
*Evaluatie on hold claim is lopende
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.