Premium koffiebonen rechtstreeks van een award-winning koffieboerderij uit Brazilië
Al onze koffiebonen komen rechtstreeks uit Brazilië, van 1 van de allerbeste koffieboerderijen. De nummer 17 in de 'CUP OF EXCELLENCE' competitie, nummer 17 van de 250.000 koffieboeren welteverstaan. Absolute top dus!
Alleen de beste, rijpe bonen worden geplukt. Met de hand. Dit zorgt voor een hoge, stabiele kwaliteit en voor de zo smaakvolle koffie. Deze koffiebonen mogen daarom ook het label "Specialty coffee" dragen.
Door de handmatige pluk worden alleen de rijpe bonen geselecteerd, waardoor wij het brandproces zodanig kunnen aanpassen dat er nauwelijks vetafscheiding op de bonen zit. Hierdoor blijft de koffie niet zo snel vast zitten in uw koffie apparaat.
Bovendien heeft onze koffieboer oog voor zijn personeel en betaalt hij hen fatsoenlijk. En doordat wij onze koffiebonen rechtstreeks van hem importeren, kunnen wij verzekeren dat het eerlijke koffie is, duurzaam geproduceerd.
PRODUCT SPECIFICATIES
Door de erg krachtige body van deze smaakvolle boon is deze bij uitstek geschikt voor de echte coffee lover. Deze smaakbom behoeft geen toelichting. Met een SCA cupping score van 86,5 een ‘ongeëvenaarde’ espresso koffieboon.
Boonsoort: Catucai 2SL en Catuai 62
Proces: gefermenteerd
SCA Cupping Score: 86,5 punten
Smaak: honing, perzik, nectarine, passievrucht
Aciditeit Medium
Hoe weet je nu dat het goede koffie is?
Om spreekwoordelijk het kaf van het koren te kunnen scheiden, is er door de Specialty Coffee Association een standaard bepaald om de kwaliteit van koffiebonen zo objectief mogelijk te kunnen beoordelen op een schaal van 0 tot 100. De bonen worden door een onafhankelijke toetser gewaardeerd op elf criteria Alle koffiebonen die een score van 80 of hoger halen mogen zichzelf “specialty coffee” noemen.
SCA score CAFECASA 'Juicy Fruits' koffiebonen: 86,5 PUNTEN
Specialty coffee is de allerbeste koffie ter wereld. Maar circa 2% van de totale wereldwijde productie valt hieronder.
Zeg maar de Champions League in koffies dus.
Zo is het dus eigenlijk vrij eenvoudig om echt goede koffie te selecteren.