Wat is zeezout?
Het type zout dat wordt gevormd als gevolg van natuurlijke verdamping van zeewater door de kracht van zon of wind zonder enig chemisch proces, wordt zeezout genoemd. Zeezout bevat ongeveer 84 soorten mineralen, vooral jodium, broom, natrium, magnesium, kalium en calcium, die gunstig zijn voor het lichaam. Door de mineralen die het bevat, verschilt zeezout nogal van tafelzout wat betreft kleur en vooral smaak.
Om deze reden gebruiken veel beroemde chef-koks en fijnproevers over de hele wereld zeezout om hun maaltijden lekkerder en gezonder te maken. Voor een ruim assortiment in kruiden kunt u altijd Tuanashop bezoeken. Himalaya zout, Keltisch zout en zeezout zijn natuurlijke zouten die niet geraffineerd zijn. Wat zeezout betreft mag landzout ook zeezout heten, zelfs als het alleen uit natriumchloride bestaat.
Let er dus goed op dat als je zout koopt, het geraffineerd zeezout is. In natuurlijk verkregen zout zitten allerlei mineralen en sporenelementen. Deze mineralen zitten er in kleine hoeveelheden in maar je hebt er ook maar een kleine hoeveelheid van nodig. Zout komt van nature voor samen met andere mineralen. Als je tafelzout eet zal dat zich in je lichaam gaan binden met mineralen, daardoor zou je meer mineralen tot je moeten nemen dan als je het niet eet.
Zeezout is een heerlijke toevoeging aan ons eten. Zonder zout zit er minder smaak aan voedingsproducten. Daarom doen fabrikanten grote hoeveelheden zout in voorverpakte voedingsproducten. In vrijwel elk verpakt product zit zout; maar dan wel de geraffineerde soort, die niet heel best is voor het lichaam omdat het natuurlijke mineralen onttrekt. Terwijl er in natuurlijk zout 84 verschillende soorten mineralen zitten.
GEZOND ZOUT ZOUT IN JE ETEN Wat zijn de voordelen van zeezout?