Kurkuma Hak:
Kurkuma is een lid van de gemberfamilie en wordt voor zowel zijn smaak als voor zijn kleur gebruikt. Indianen gebruikten kurkuma duizenden jaren lang als stof die een prachtige goudoranje kleur voortbrengt. Kurkuma is een belangrijk ingrediënt voor ras el hanout en veel kerriepoeder en -pasta's. Het voegt een subtiele smaak en kleur toe aan groenten, bonen en rijstgerechten. Tips: Kurkuma wortel is een gedroogde kruid heeft een hitte behandeling ondergaan en dus niet rauw eten, Gedroogde kurkuma wortel beter eerst kookt of meebakt in je gerechten of soep.
Hoe kan ik het gezondheid effect van de kurkuma maximaliseren?Door het combineren van kurkuma met andere voedingsstoffen kun je effect van de kurkuma maximaliseren. Uit onderzoek blijkt dat je de opneembaarheid van de kurkuma verbeteren door het toevoegen van zwart peper of vet. Door deze actie kan je beter profiteren van gezondheid effecten van de kurkuma. Daarnaast omega 3 vetzuren werkt ook perfect samen met kurkuma waardoor ontstekingsremmende effecten versterkt worden. Voedingswaarde 100 g Energie 18% 354 kcal Dierenarts. 9,88g 4% Verzadigd Vet 3,12g. 16% Enkelvoudig Onverzadigd Dierenarts 1,66 g Meervoudig Onverzadigd Dierenarts 2,38% Koolhydraten 64,93g. 25% Suiker 3,21g. 4% Vezels. 21,1 g Eiwitten 7,83g 16% Zout 0,10g2% Cholesterol 0 mg Kalium 2525 mg 126%
Tuanashop