Gierst gepeld Gierst is van nature een glutenvrije graansoort, de kleine korrel die in onze uitvoering al reeds gepeld is bevat veel vezels en eiwitten. Je kunt het gekookt eten zoals je bijvoorbeeld rijst eet, doe dan een half kopje gewassen gierst met wat zout naar smaak en breng het aan de kook en dan dan op een laag pitje laten garen in circa 15 minuten ( het volume neemt ongeveer met factor 4 toe ). Je kunt het ook rauw door de yoghurt doen.
Ingrediënten Gierst gepeld:
VOEDINGSWAARDE ANALYSE GIERST GEPELD:
- Eiwit 13,30 gram
- Vet 3,40 gram
Verzadigd vet 0,70 gram
Onverzadigd vet 2,13 gram - Koolhydraten 61,50 gram
Suikers 0,00 gram - Vezels 10,00 gram
- Zout 0,00 gram
Natrium 0,00 mg - Energetische waarde 335,00 Kcal
1401,64 KJ
- Ingrediënten: Gierst gepeld
- Eiwit: 13,30 gram
- Vet: 3,40 gram
- Verzadigd vet: 0,70 gram
- Onverzadigd vet: 2,13 gram
- Koolhydraten: 61,50 gram
- Suikers: 0,00 gram
- Vezels: 10,00 gram
- Zout: 0,00 gram
- Natrium: 0 mg
- Energetische waarde: 335,00 Kcal1401,64 KJ gram
- Allergenen: Geen allergenen