Van onze Roastmaster: “Dit is een donker gebrande en krachtige koffie. Het is een 50% robusta bonenblend met een uitstekende boon uit Oeganda om die sterke kruidige smaak toe te voegen die we kennen van Italiaanse koffiesoorten. De rest van de melange is arabica en komt uit Ethiopië en Nicaragua. Ethiopië is de bakermat van de arabicaboom en produceert nog steeds waarschijnlijk de beste koffiekwaliteit ter wereld. Hij zit vol aardse en kruidige tonen. Terwijl onze favoriete biologische koffie uit Nicaragua de frisse en zoete citrustonen brengt.”
We hebben hier een heerlijk krachtige, volle koffie vol chocolade, kruidige en citrussmaken. Uniek. Perfect voor sterke espresso en ristretto drankjes met een dikke karamel crema. Maar ook geweldig met een mokkapot en melkdranken.
Intensiteit: 5/5
Soort: 50% arabica | 50% robusta
Herkomst: Oeganda・Ethiopië・Nicaragua
Smaak referentie: Pure cacao・karamel・walnoten・citrus・laurier
Geschikt voor: Espresso・Americano・Cappuccino・Latte
Zetmethode: Mokkapot・filter・volautomaat
Roaster: Amsterdam
Over Localroast.nl
Waar mogelijk wordt de koffie rechtstreeks bij de locale koffie coöperatie ingekocht. Door de tussenhandel over te slaan ontvangt de koffieboer een hogere prijs voor zijn bonen en helpen we hem aan een beter bestaan. Zo helpen we de consument aan de beste verse koffies en ondersteunen we de ambachtelijke koffiebrander en lokale koffieboeren.