Kaliumsorbaat is een granulaat dat toegepast wordt als een conserveermiddel. Het is vooral actief tegen schimmels, minder tegen gisten en niet tegen bacteriën. Het is alleen effectief bij een lage pH (zure producten) dat rond de 5 ligt en onder de 7 blijft. Hierdoor zijn verschillende producten veel langer houdbaar.
Sorbinezuur is het werkzame bestanddeel, maar kaliumsorbaat lost veel beter in water op dan sorbinezuur. Kaliumsorbaat mag onder andere worden toegevoegd aan dranken, gedroogde vruchten, kaas-, melk- en eiproducten, brood en banketwaren en sauzen.
Kaliumsorbaat is niet schadelijkZolang je natuurlijk niet te veel neemt dan is kaliumsorbaat niet gevaarlijk. Kaliumsorbaat is veilig bij verantwoordelijk gebruik en dat geld voor allerlei producten. Ter vergelijking, zelfs te veel water kan schadelijk voor je zijn.
Een zeer klein deel van de bevolking heeft bij overmatig gebruik last van jeuk of een geïrriteerde huid. Volgens het WHO moet je onder de 12,5mg per kilogram lichaamsgewicht blijven.
Kaliumsorbaat E202 kopen bij Van Beekum SpecerijenHeb je vragen over kalium of over andere hulpstoffen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over E202 en onze andere producten. Je kalium sorbaat wordt zorgvuldig verpakt en netjes verzonden.
Voedingswaarden Kalium Sorbaat E202Ingrediënten: conserveermiddel (E202)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie
0
kJ
Energie
0
kcal
Vetten
0
g
- waarvan verzadigde vetzuren
0
g
Koolhydraten
0
g
- waarvan suikers
0
g
Vezels
0
g
Eiwitten
0
g
Zout
0
g
De beste dag om Kalium Sorbaat E202 te kopen, is vandaag!