Gistextract is een smaakstof, verkregen uit bakkersgist of biergist. Het wordt in de voedselbereiding gebruikt om voedingsmiddelen een hartige (umami) smaak te geven. Het kan dienen ter vervanging van zout, bijvoorbeeld als dat om gezondheidsredenen achterwege dient te worden gelaten.
Het bevat natuurlijk glutamaat, een ester van het aminozuur glutaminezuur, dat ook voorkomt in vele andere voedingsproducten, zoals tomaten, bonen en champignons.
Gistextract heeft zelf geen E-nummer maar komt in hoge mate voor bij glutaminaat. Gistextract is een natuurlijk ingrediënt dat je het vaakst terugvindt in bouillon of oude kaas.
Gistextract is erg gevoelig voor klonteren. Ook al bewaar je het heel goed, het kleinste beetje vocht is al genoeg om het product keihard te laten worden. Wees je hiervan bewust tijdens het gebruik en bewaar het product op een droge plek.
Heb je vragen over gistextract of over andere producten? of een van onze andere hulpstoffen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over gistextract en onze andere producten.
Je gistextract wordt zorgvuldig verpakt en netjes verzonden. Vandaag bestellen, is morgen in huis!
Voedingswaarden GistextractIngrediënten: natuurlijk aroma
Voedingswaarde per 100 gram
Energie
866
kJ
Energie
207
kcal
Vetten
0
g
- waarvan verzadigde vetzuren
0
g
Koolhydraten
14
g
- waarvan suikers
0
g
Vezels
0,6
g
Eiwitten
38
g
Zout
39,6
g
De beste dag om Gistextract te kopen, is vandaag!