Wat is tarwebloem?
In een notendop is tarwebloem gemalen tarwe die vermalen is tot een poedervormige substantie. Het is een belangrijk ingrediënt in vele recepten, van cakes en koekjes tot brood en taarten. En hoewel er verschillende soorten tarwebloem zijn (waaronder bloem voor alle doeleinden, brood, gebak en zelfrijzend bakmeel), hebben ze allemaal één ding gemeen: ze zijn gemaakt van tarwe!
Het eiwit GlutenGluten is een taai, onoplosbaar eiwit dat voorkomt in het endosperm van bepaalde granen zoals tarwe, rogge en gerst. Gluten geeft deeg zijn elasticiteit, helpt het te rijzen en zijn vorm te behouden. Het is ook verantwoordelijk voor de knapperige textuur van pasta en de luchtige textuur van gebakken goederen zoals brood, muffins en koekjes.
Omdat het endosperm het enige bestanddeel van graan is dat wordt gebruikt voor het maken van bloem, bevat bloem veel gluten en is daarom zeer geschikt voor het bakken van brood en gebak.
Verschillende soorten tarwebloem.Er zijn verschillende soorten tarwebloem, en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hier is een kort overzicht van enkele van de meest populaire soorten tarwebloem:
Dus, welke moet je gebruiken voor je taarten, cakes, gebak en andere zoete lekkernijen?
Hoewel universele tarwebloem technisch kan worden gebruikt voor het bakken van gebak, raden wij aan om met behulp van deze biologische tarwebloem, speciaal ontworpen voor gebak recepten je taartjes en cakes te maken, omdat ze daar malser van worden.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 337 kcal / 1430 kJ g | Eiwitten: 10 g g | Koolhydraten: 71 g (Sugars: 0.1 g)g | Vetten: 1 g (Saturated: 0.1 g)g | Verzadigde Vetten: g | Vezels: 2 gg | Natrium g