Herkomst Couscous
Couscous of koeskoes is grof gemalen durumtarwe (gries), wat zijn in Noord-Afrika kent. Van de durumtarwe wordt griesmeel gemaakt en via een draaitrommel omgevormd in kleine bolletjes, die op dezelfde manier als houdbare pasta's worden gedroogd. De deegbolletjes zelf en de gerechten die ermee worden gemaakt, worden allebei als couscous gerecht beschouwd.
Waarom Volkoren Couscous kopen?Volkoren couscous bestellen is een verstandige keuze. Dit aangezien volkoren couscous nog steeds de graanvezel bevat. Daardoor bevat volkoren couscous veel B-vitamines, vezels en mineralen zoals magnesium en zink. Daarnaast is alle coucous natuurlijk rijk aan koolhydraten, een belangrijke bron van energie voor het lichaam
Volkoren Couscous klaarmakenDoe 250 ml water in een grote pan, voeg 1 eetlepel olie en 1 theelepel zout toe en breng het geheel aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en doe vervolgens 250 g couscous in de pan en roer om. Dek de pan af en laat de couscous 5 minuten trekken. Roer het geheel met een vork om de korrels te scheiden en dan is de couscous klaar om opgediend te worden.
Premium Couscous Volkoren BiologischVoedingswaarde: Kcal / Kj: 342 kcal / 1449 kJ g | Eiwitten: 12 g g | Koolhydraten: 65 g (sugar 2,4 g)g | Vetten: 1,9 gg | Verzadigde Vetten: 0,3 gg | Vezels: 8,4 gg | Natrium -g