Wat is Ananas Granulaat?
De ananas is het sappigst als hij wordt geteeld in een gebied met een temperatuur tussen 18-35°C. Als de vrucht in een kouder klimaat wordt geteeld, zal zij wranger worden; als zij in een warmere omgeving wordt geteeld, zal de zoetheid overheersen. Gemiddeld duurt het bijna twee jaar voordat een volledig gerijpte ananas - waarvan het vruchtvlees is afgepeld - rijp is. Eenmaal geplukt rijpt deze tropische lekkernij niet verder zoals andere vruchten dat wel doen. Daarom is ananas in blik zo populair: de smaak en de voordelen voor de gezondheid blijven ook na verloop van tijd behouden. De gezondheidseigenschappen van de vrucht worden nog versterkt door ze te drogen en tot korrels te verwerken.
Oorsprong van de AnanasDe vrucht van de ananas wordt gebruikt om ananas granulaat te maken. De ananas is een tropische plant die zijn vindt in Bolivia, Brazilië en Paraguay. De Tupi indianen uit het Amazonegebied gaven de term ananas zijn betekenis: uitstekende vrucht. Aan de binnenkant van de ananas zit een stevige, vlezige en vezelige bloeistengel die bloemaren wordt genoemd. Het vruchtvlees van de ananas omsluit de zaden. De buitenkant van de vrucht bestaat uit de bloemblaadjes, het bovenste deel van de eierstok en de bruine toppen van de schutbladeren. Ananas is bijzonder rijk aan vitaminen, waardoor het een voedzame keuze is.
Hoe gebruik je Ananas granulaatAnanas bevat een verscheidenheid aan vitaminen die goed zijn voor onze gezondheid, waaronder, maar niet beperkt tot: bètacaroteen (vitamine A), vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, en vitamine C. Ananas bevat ook een antioxidant, bromelaïne genaamd. Er zitten ook mineralen in ananas granulaat, zoals kalium, magnesium, mangaan, koper, ijzer, fosfor, jodium en zink.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 342 kcal / 1435 KJ g | Eiwitten: 3 g g | Koolhydraten: 73 gg | Vetten: 1 gg | Verzadigde Vetten: 0 gg | Vezels: 8 gg | Natrium 11 mgg