Herkomst van de Ananas
De ananas is een tropische plant met een eetbare vrucht. De ananas komt oorspronkelijk uit Bolivia, Brazilië en Paraguay, waar het al vele eeuwen wordt verbouwd. De introductie van de ananas in Europa in de 17e eeuw maakte hem tot een belangrijk cultureel icoon van luxe. Sinds de jaren 1820 wordt ananas commercieel geteeld in kassen en op vele tropische plantages. Bovendien is het de derde belangrijkste tropische vrucht in de wereldproductie.
Verwerking tot Ananas PoederDe ananas groeit het best in gebieden waar de temperatuur tussen de 18-35 °C ligt. Bij kouder weer wordt de vrucht namelijk te zuur en in een warmer gebied weer te zoet.
Na de oogst worden de goede eigenschappen van de ananas geconcentreerd door hem te drogen en te verwerken tot ananas poeder.
Gezonde kenmerken van Ananas PoederHet ananas poeder zit boordevol vitaminen. Dit zijn met name vitamine A (bètacaroteen), B1, B2, B6, B11, C en E. Dit zorgt voor een positieve werking op het zenuwstelsel en hersenen dankzij de aanwezige B-vitamines. Het ananas poeder is daarnaast ook rijk aan antioxidanten en mineralen, zoals kalium, mangaan, magnesium, ijzer, koper, fosfor, jodium en zink.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 354 kcal / 1482 KJ g | Eiwitten: 3 g g | Koolhydraten: 80 g (sugar 80 g)g | Vetten: 1 gg | Verzadigde Vetten: 0 gg | Vezels: 6 gg | Natrium -g