Oorsprong Mungbonen
Mungbonen zijn voor veel mensen onbekend, worden al duizenden jaren gebruikt in India en China, en toch is bijna iedereen er wel een keer mee in contact gekomen.
Productieproces MungbonenTaugé is de kiem van wat uiteindelijk uit zal groeien tot een plant met peulen (gevuld met mungbonen). Niet alleen taugé is de manier waarop je in contact bent gekomen met de Mungbonen. Etenswaren zoals bijvoorbeeld glasnoedels worden gemaakt van de boon. Ze zijn licht verteerbaar maar ook super voedzaam.
Gezonde eigenschappen MungbonenMungbonen bevatten veel proteïne, eiwitten en vezels, maar weinig calorieën. De bonen zijn rijk aan kalium, foliumzuur, vitamine B en mineralen.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 347 kcal / 1453 KJ g | Eiwitten: 23,8 g g | Koolhydraten: 46,3 gg | Vetten: 1,15 gg | Verzadigde Vetten: 0,35 gg | Vezels: 16,3 gg | Natrium -g