Het gebruik van Pinto bonen
De Pintoboon kan goed gebruikt worden in bonensoep, salade of als bijgerecht met geitenkaas.
gezonde eigenschappen van PintobonenPintobonen zijn rijk aan vitamines, vitamine B in het bijzonder. Ook bevatten ze veel verschillende voedingsstoffen: kalium, magnesium, ijzer, fosfor, eiwit, koper, thiamine, mangaan, vezels, foliumzuur, tryptofaan en molybdeen.
Geschiedenis Pinto bonenDe Pintoboon of ook wel Kievitsboon genoemd dankt zijn namen aan zijn gevlekte uiterlijk. De term Pinto komt uit het spaans waar de boon Frijol pinto (gespikkelde boon) wordt genoemd. De boon komt oorspronkelijk uit midden-Amerika en is wordt veel verbouwd in Mexico en het Zuidwesten van de Verenigde Staten.
Borlottibonen en pinto bonen delen beide een gevlekte look, maar daar eindigt de gelijkenis. De zoetere smaak en romige textuur van borlottibonen schitteren in Italiaanse klassiekers zoals minestrone. Hoewel ze soms pinto bonen kunnen vervangen, heeft elke boon zijn eigen plek in de keukenwereld, verrijkend met unieke smaken en texturen.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 347 kcal / 1452 KJ g | Eiwitten: 21,4 g g | Koolhydraten: 47,05 gg | Vetten: 1,23 gg | Verzadigde Vetten: 0,24 gg | Vezels: 15,5 gg | Natrium -g