De schilletjes van Oranje
Sinaasappelschil wordt ook wel oranjeschil genoemd. Wist je al dat de sinaasappel een kruising is van Pomelo en Mandarijn? Hij bestaat al minstens 2400 jaar en komt uit Oost China. Tegenwoordig is het de meest gecultiveerde vrucht ter wereld en hij groeit in tropische en subtropische klimaten.
Productieproces Sinaasappelschillen granulaatOnze gemalen sinaasappelschillen (Aurantii dulcis pericarpium) komen uit Ghana. Een verse sinaasappel smaakt al heerlijk sinas, maar het granulaat van gedroogde sinaasappelschillen geeft nog meer smaak af. Sinaasappelschillengranulaat is daarom bij uitstek geschikt om gerechten een typische sinassmaak te geven. Lekker in combinatie met zwarte of groene thee of met pure rooibos. Sinaasappelgranulaat is ook te gebruiken bij verschillende soorten vis en kip.
Gezonde eigenschappen van gedroogde Sinaasappelschil granulaatSinaasappelschillen bevatten verschillende fytonutriënten waaronder beta-caroteen en enkele flavonoïden (bijv. Naringenine).
Voor de productie van dit granulaat wordt de hele schil van de sinaasappel gebruikt. Dus zowel de oranje buitenlaag als de witte binnenlaag van de schil. De witte binnenlaag bevat enkele stoffen die bitter smaken. Het granulaat kan dus ook een licht bittere smaak hebben.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 315 kcal / 1318 KJ g | Eiwitten: 6 g g | Koolhydraten: 52 g (of which sugars: 0g)g | Vetten: 1 g (saturated: 0g)g | Verzadigde Vetten: g | Vezels: 0 gg | Natrium g