Oorsprong en geschiedenis Strooisuiker Erythritol
Erythritol is een natuurlijke zoetstof die voorkomt in sommige vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en paddenstoelen. Erythritol is de enige natuurlijke polyol en wordt geproduceerd middels fermentatie van glucose met natuurlijke enzymen.
Productieproces, Oogst en bewerking ErythritolNa de fermentatie wordt de erythritol gedroogd, gefilterd en gezuiverd. Na dit proces zijn het witte korreltjes die lijken op suiker. Erythritol is geschikt als vervanger van suiker.
Gezonde eigenschappen product en toepassingenErythritol is geschikt als vervanger van suiker.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 0 kJ g | Eiwitten: 0 g g | Koolhydraten: 99,8 g Polyols: 99,8 gg | Vetten: 0 gg | Verzadigde Vetten: 0 gg | Vezels: 0 gg | Natrium <5 mgg