Middellands zeezout
Middellands zeezout heeft een natuurlijke en mildere smaak dan gewone tafelzout. Je kunt Middellands zeezout goed als vervanger gebruiken voor gewoon tafelzout. Ook te gebruiken als badzout. Is geschikt voor het gebruik op diverse gerechten. De zout bevat veel calcium en magnesium.
Dit Middellands Zeezout is een hygroscopisch product.
Herkomst en winningAan de kusten van de Middellandse Zee wordt natuurzuivere tafelzout geproduceerd. In de grote natuurparken of natuurreservaten bevinden zich de zoutziederijen, weg van de industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen, gekanaliseerd naar de zoutmoerassen.
De zout concentratie wordt geleidelijk verhoogd door wind en zon. Het zout begint te kristalliseren en zinkt naar de bodem van de zoutziederij. Het zout wordt vervolgens geoogst met speciaal gereedschap. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes.
De zoutwinning vindt vandaag de dag nog steeds plaats volgens de eeuwenoude tradities in mediterrane zoutmoerassen. De wingebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke habitat voor vele bedreigde vogel- en plantensoorten. Hier levert commercialisering van de winning van zeezouten nu juist eens bijdrage aan het behoud van een uniek kustlandschap.
Het Middellands zeezout is een zuiver natuurlijk product, vrij van chemicaliën en additieven.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: - g | Eiwitten: - g | Koolhydraten: -g | Vetten: -g | Verzadigde Vetten: -g | Vezels: -g | Natrium 39 gg