Herkomst en winning
Dit natuurzuivere tafelzout wordt geproduceerd aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutziederijen bevinden zich in grote natuurparken of natuurreservaten, weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen, gekanaliseerd naar de zoutmoerassen.
Wind en zon verhogen geleidelijk de zout concentratie. Het zout begint te kristalliseren en zinkt naar de bodem van de zoutziederij. Vervolgens wordt het zout geoogst met speciaal gereedschap. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes.
Het Middellands zeezout is een zuiver natuurlijk product, vrij van chemicaliën en additieven. Vandaag de dag vindt de zoutwinning nog steeds plaats volgens de eeuwenoude tradities in mediterrane zoutmoerassen. De wingebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke habitat voor vele bedreigde vogel- en plantensoorten. Hier levert commercialisering van de winning van zeezouten nu juist eens bijdrage aan het behoud van een uniek kustlandschap.
Smaak en gebruikHet zout heeft een eigen aroma en een veel mildere smaak dan gewoon tafelzout. Het Middellands zeezout is een goede vervanger van gewoon tafelzout en is geschikt voor het gebruik op diverse gerechten. U kunt het ook als badzout gebruiken.
Dit Middelands Zeezout is een hygroscopisch product.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: - g | Eiwitten: - g | Koolhydraten: -g | Vetten: -g | Verzadigde Vetten: -g | Vezels: -g | Natrium 37.5 gg