Het toepassen van Deens rookzout
Het Deense rookzout is bijzonder geschikt om geroosterd of gegrild vlees mee te zouten. De aanwezige rooksmaak wordt hierdoor versterkt. En het is op deze manier de kers op de taart van een vers gegrilde steak. Ook kan dit zout veganistische of vegetarische gerechten een diep hartig aroma geven zonder dat er dierlijke producten aan te pas komen. Voeg aan sojaproducten of groenten Deens gerookt zout toe en de heerlijke gerookte smaak ontvouwt zich.
Dit Deens rookzout is een heerlijk zout uit Denemarken voor fijnproevers. Een rookachtige smaak en puur natuurlijke ingrediënten. De basis voor dit gerookte zout is een ongeraffineerd zeezout. Dit wordt koud gerookt boven beukenhout en heeft een intense en aromatische geur en smaak, die doet denken aan vers gerookt voedsel.
Het zout wordt gedurende 160 uur boven beukenhout koud gerookt en eenmaal per uur gekeerd. Het roken van zout vindt zijn bij de Vikingen. De productie van dit gerookte zout is momenteel beperkt tot een paar honderd kg per maand vanwege de grote inspanning, waardoor het bijzonder waardevol is en vrij van chemische additieven en smaakversterkers.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: - g | Eiwitten: - g | Koolhydraten: -g | Vetten: -g | Verzadigde Vetten: -g | Vezels: -g | Natrium 39 gg