Waar wordt Duits steenzout gewonnen?
Duits steenzout wordt gewonnen in Zuid-Duitsland op de plek waar zo'n 200 miljoen jaar geleden de Zechsteinzee lag. De zoutlagen werden tijdens het Jura gevormd in wat nu Noord- en midden Duitsland is.
Het ligt op een diepte van ongeveer 500 meter onder het oppervlak, ver onder het grondwaterpeil. Het zout heeft hierdoor nog nooit bloot gestaan aan milieuverontreiniging en is daardoor uitermate zuiver.
Het zout wordt gewonnen met behulp van een techniek die kamer- en pijlerwinning wordt genoemd. Hierbij worden grote kamers onder de grond uitgegraven en blijven er zoutpilaren over om het dak te ondersteunen. Het steenzout wordt gebruikt in een verscheidenheid van industrieën, waaronder de voedingsindustrie.
De smaak van Duits steenzoutAls je op zoek bent naar een unieke manier om je eten wat pittiger te maken, dan is Duits steenzout zeker het proberen waard. Het heeft een uitgesproken smaak die zeker wat pit aan je maaltijden zal geven. Dus ga je gang en probeer het eens! Je zult verbaasd zijn hoe lekker je het vindt.
Veelzijdig productDuits steenzout is een belangrijk ingrediënt in veel recepten en gerechten. Het wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan voedsel en om het te helpen bewaren. Steenzout wordt ook gebruikt bij het maken van ijs, omdat het helpt om het ijs bevroren te houden. In de cosmetica-industrie wordt Duits steenzout wordt gebruikt voor het maken van lichaamsscrubs en zepen. Het is een veilig en gezond product om te gebruiken.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: - g | Eiwitten: - g | Koolhydraten: -g | Vetten: -g | Verzadigde Vetten: -g | Vezels: -g | Natrium 39 gg