Oorsprong en geschiedenis van Persisch Blauwzout
Perzisch blauw zout, ook wel bekend als Perzisch zout, is een echte blikvanger. Perzisch blauwzout wordt gewonnen uit een zoutmijn in de provincie Semman, in Noord-Iran. Dit is de enige zoutmijn waar dit zout te vinden is. Dit zout wordt met de hand verzameld.
...en de kleur is... BLAUW!Het zout heeft een zeldzame kleurvariëteit. Die is ontstaan door verschuivingen en open plekken in de kristalstructuur waardoor het zout blauw lijkt. De blauwe kleur is dus een zeldzaam en optisch effect.
Smaak en gebruikHet zout heeft een intense smaak in het begin, maar dit zwakt snel af. Het blauwe zout kan toegevoegd worden aan een zoutmolen en gebruikt worden bij zeevruchten of salades. Het geeft een milde smaak aan de gerechten en zorgt voor een unieke kleur op de gerechten.
Dit zout is zeer kaliumrijk. Dit is van belang omdat kalium een essentieel mineraal is dat van nature voorkomt in zout en betrokken is bij veel belangrijke lichaamsprocessen, zoals het handhaven van de juiste vochtbalans in het lichaam. Het consumeren van zout met een hoog kaliumgehalte kan helpen om de dagelijkse inname van dit belangrijke mineraal te verhogen. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat een teveel aan zout nadelige effecten op de gezondheid kan hebben. Zorg dus dat je bewust bent van de hoeveelheid zout die je consumeert.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: - g | Eiwitten: - g | Koolhydraten: -g | Vetten: -g | Verzadigde Vetten: -g | Vezels: -g | Natrium 29 gg