D-glucose
Glucose is een natuurlijk voorkomende chemische verbinding. Dit glucose poeder heet ook wel D-glucose. D-glucose wordt ook wel druivensuiker, of dextrose genoemd. D-glucose is een monosacharide (enkelvoudige suiker), een subcategorie van koolhydraten. Het is een belangrijke energiebron. Glucose wordt gemaakt door planten en door de meeste algen met behulp van fotosynthese (omzetting van licht in koolhydraten).
De glucose die u bij ons koopt is een populair ingrediënt in allerlei recepten als zoetmaker. Het wordt gemaakt door zetmeel (van in dit geval mais) met enzymen af te breken in Glucose.
Hoe wordt Glucose gemaakt?Glucosepoeder van mais wordt gemaakt door het verwerken van maïszetmeel:
Nou, het proces van het omzetten van zetmeel naar glucose (stap 2) kan, voordat het is voltooid, vroegtijdig worden afgebroken. Wat dan overblijft is een mix van water, zetmeel en glucose. Deze mix wordt gespraydroogd en dat is glucose poeder. De exacte verhouding van zetmeel en glucose bepaald het Dextrose Equivalent.
Het DE nummer van de glucose zegt iets over de bindkracht en de zoetkracht van de glucose en hangt af van de mate waarin zetmeel is omgezet in glucose. Op een schaal van 0 - 100 is 0 puur zetmeel en 100 pure glucose. Hoe lager het nummer, hoe hoger de bindkracht van het product. Hoe hoger het nummer, hoe hoger de zoetkracht.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 402 kcal / 1683 KJ g | Eiwitten: 0 g g | Koolhydraten: 99 g (sugars: 96 g)g | Vetten: 0 gg | Verzadigde Vetten: 0 gg | Vezels: 0 gg | Natrium 0 gg