Enkele highlights van Selderij
Selderij is een moerasplant die groeit in de gematigde streken van Europa, Afrika en Zuidwest-Azië en wordt al sinds mensenheugenis gecultiveerd. Ze staat beschreven in Homerus' Illiad en werd gevonden in het graf van Toetanchamon.
Het gebruik van selderijbladSelderijbladeren worden voornamelijk gebruikt om bij het koken een mild pittige smaak aan het gerecht toe te voegen. Deze smaak is vergelijkbaar met zwarte peper, maar iets milder. Ook worden de gesneden gedroogde bladeren gebruikt om gebakken of gefrituurde vlees en visgerechten mee te kruiden, als bestanddeel in salades of als garnering. Maar ze zijn vooral lekker in de soep of stoofpot.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 289 kcal / 1213 kJ g | Eiwitten: 12 g g | Koolhydraten: 45 g (of which sugars 44 g)g | Vetten: 2 gg | Verzadigde Vetten: 0 gg | Vezels: 22 gg | Natrium 891 mgg