Big Food Bone Broth (bottenbouillon) is een eiwitrijk, collageenrijk, voedzaam bottenbouillonpoeder afkomstig van Europese grasgevoerde koeien. Meerdere studies suggereren dat het rijke voedingsprofiel van bottenbouillon verschillende gezondheidsvoordelen kan hebben, omdat het aminozuren bevat met ontstekingsremmende eigenschappen, mineralen voor de lichaamsfunctie en collageen voor de gezondheid van botten en gewrichten.
Voordelen van Big Food Bone Broth:
Wat is Big Food Bone Broth?
Big Food Bone Broth (bottenbouillon) is een uitstekende mix van eiwitten - aminozuren en collageen - en mineralen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt en het maken van bottenbouillon bestaat al sinds het "stenen tijdperk" (Bron: Google E-books).
Waarom kiezen onze klanten voor Big Food Bone Broth
Big Food Bone Broth is vrij van hormonen, steroïden en andere ‘troep
Ons bottenbouillonpoeder is afkomstig van een geconcentreerde natuurlijke bottenbouillon. Het is vrij van hormonen, veel voorkomende allergenen, steroïden, additieven en conserveermiddelen.
Het aanvullen van collageen in het dieet kan helpen onze huid, botten, bindweefsels, pezen, tanden, bloedvaten en spieren te behouden.
Aminozuren zijn de bouwstenen van het lichaam. Aminozuren worden geproduceerd wanneer eiwitten worden verteerd of afgebroken; aminozuren blijven over. Aminozuren spelen een cruciale rol in het lichaam, waaronder het opbouwen van weefsels, spieren en het handhaven van de immuunafweer.
Hoe wordt Big Food Bone Broth gemaakt?
Het proces begint met het langzaam koken van de vlezige runderbotten. Daarna ondergaat de bouillon een uitdrogingsproces, waardoor het een geconcentreerde bron van hoogwaardig, voedzaam en smakelijk bottenbouillonpoeder wordt, klaar om direct te gebruiken.
Big Food Bone Broth (bottenbouillon) is oplosbaar in warme of koude vloeistoffen en kan gemakkelijk op elk moment van de dag aan je maaltijden worden toegevoegd.
LET OP! ,.. Bone Broth is een boullion basis en dat houdt in dat het beter mengt met warm water dan koud water. Koud mengen kan lieiden tot klont vorming.
We hebben een recepten e-boekje beschikbaar mocht je opzoek zijn naar inspiratie
Je moet het bijna als een soort cup-a-soup benaderen.
Belangrijkste gezondheidsvoordelen van bottenbouillon
Er gaat niets boven een lekker warm kopje bouillon, zeker op een koude dag. Maar bottenbouillon wordt vooral gebruikt voor de potentiële gezondheidsvoordelen!
Op basis van dierstudies kan gelatine, een gedenatureerde vorm van collageen die wordt geproduceerd bij het maken van bottenbouillon, de darm helpen beschermen tegen slijmvliesschade (Bron: Pubmed). Bovendien is in klinische studies het aminozuur glutamine gebruikt om patiënten met darmproblemen te helpen, omdat het de darmbarrièrefunctie helpt te verhogen (Bron: NCBI, Pubmed).
Bottenbouillon bevat het aminozuur Glutamine, een van de meest veelzijdige en overvloedige aminozuren in het lichaam (Bron: NCBI), en glycine. Beide aminozuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en meerdere beschermende effecten op verschillende organen (Bron: Pubmed).
Bottenbouillon bevat glycine. Dit aminozuur is bestudeerd om de kwaliteit van de slaap te helpen verbeteren. Volgens een studie werd gesteld dat glycine het gevoel van vermoeidheid hielp verlichten en effecten had bij het helpen van patiënten om zich energieker te voelen en een subjectieve emotie van "zich goed voelen" na het wakker worden (Bron: Wiley, II).
Verschillende studies laten zien dat het aanvullen van collageen in je dieet kan helpen de gezondheid van gewrichten en botten te verbeteren, vooral bij het ouder worden (Bron: Research Gate, DRS). De collageenproductie neemt elk jaar af nadat we onze vroege volwassenheid hebben bereikt. Bottenbouillon kan je helpen om collageen aan te vullen in je lichaam
Binnenkort komen we met een Receptenboek speciaal voor de Big Food Bone Broth