Top! Wij zijn Eddy's Coffee, Kneiterverse Koffiebonen. Wij zijn gespecialiseerd in Specialty Coffee, de hoogste kwaliteit koffiebonen uit de hele wereld. De door jou gekozen koffiebonen worden na bestelling ambachtelijk gebrand, zo geniet je altijd van de meest smaakvolle verse koffie. We streven naar perfectie in elke stap van het proces en gaan voor 100% klanttevredenheid. Vandaar onze 9,6 score op Webwinkelkeur en meer dan 1.000 tevreden koffieklanten.
Vers gebrande Arabica koffiebonen uit Brazilië.
Deze "Brazilië Single Origin" zijn koffiebonen van hoge kwaliteit afkomstig uit de regio's Sul de Minas, Cerrado Mineiro & Mogiana in Brazilië. Je vindt deze koffiebonen uit Brazilië op de internationale markt onder de naam "Brazil Cascavel Verde". Deze heerlijke Brazil is afkomstig van een coöperatie die zich inzet voor duurzame en consistente koffiesoorten. Deze coöperatie begrijpt het belang van het beschermen van het ecosysteem waarin de koffie wordt verbouwd en werkt nauw samen met lokale boeren om dit doel te bereiken. Leuk weetje: bijna 40% van 's werelds koffie komt uit Brazilië.
De koffie is vernoemd naar de ratelslang, oftewel de Cascavel in het Portugees. Hoewel deze slang bekend staat om zijn reactieve gedrag en verdediging tegen bedreigingen, speelt deze slang een cruciale rol in het ecosysteem van de koffieplantages. Rattelslangen eten knaagdieren en andere kleine dieren die anders in de koffievelden zouden kunnen nestelen, wat grote schade kan aanrichten aan de koffiebomen en hun wortelsysteem.
Land: Brazilië
Regio: Sul de Minas, Cerrado Mineiro, Mogiana & Matas de Minas
Hoogte: 800-1100 meter
Verwerking: Pulped Natural
Smaken: Chocolade, Noten, Karamel
Cupping score: 84
Advies: Deze koffiebonen komen het beste tot hun recht in een koffievariant (bv. lungo of espresso) gemaakt in een half-automatische piston machine of filterkoffie / slow coffee. We zouden zeggen dat deze brasil echt een fantische basic is om op terug te vallen in afwisseling met meer exotische / uitgesproken specialty coffee. Voor volautomaten en melkbereidingen adviseren wij een iets krachtigere koffie met meer body (je wilt deze koffie goed kunnen proeven).
Productiemethode
De meeste Braziliaanse koffie wordt op enorme plantages verbouwd en mechanisch geoogst, wat de productiviteit maximaliseert. Dit heeft geleid tot strip-picking als de norm. Gelukkig zijn de huidige oogstmachines steeds gevoeliger geworden, waardoor alleen volledig rijpe kersen worden geoogst. Daarnaast wordt er op sommige boerderijen gebruik gemaakt van een gemengde vorm van 'handmatig gemechaniseerd' oogsten, waarbij rijpe koffie met de hand wordt geplukt met behulp van speciale gereedschappen.
Door deze nieuwe technologieën zijn er steeds meer plantages die zich richten op specialty coffee, waaronder onze Brazilië Single Origin. Deze koffie heeft een zoete smaak met bloemige tonen die het gevolg zijn van zorgvuldige selectie en verwerking. Deze Braziliaanse Koffiebonen zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook een geweldige keuze voor wie graag natuurvriendelijke koffie wil drinken en het ecosysteem wil beschermen.
Veilig voor je koffiemachine
Onze koffiebonen zijn niet vettig en veilig voor gebruik in jouw koffiemachine. Vettige koffiebonen, waarbij oliën aan de oppervlakte komen (teken dat ze oud zijn), kunnen sneller tot vervuiling van de zetgroep, molen en leidingen leiden.
Let op: koffiebonen dien je zelf te malen (in een gewenste maalgraad) voor uw percolator, pistonmachine of filtermachine.