Wat is Pastinaakpoeder?
Pastinaakpoeder is een gedroogde en verpoederde vorm van de wortelplant pastinaak. Dit poeder is een natuurlijk, glutenvrij alternatief voor meel, gemaakt van fijngemalen pastinaken. Pastinaakpoeder is ook een goede bron van voedingsvezels en vitamine A en C. Pastinaakpoeder bevat veel vezels en weinig koolhydraten, waardoor het een gezonde keuze is voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.
Pastinaakpoeder in receptenPastinaakpoeder kan in veel recepten worden gebruikt in plaats van bloem. Het kan worden gebruikt om soepen en sauzen dikker te maken, of als coating voor kip of vis. Bij het bakken met pastinaakpoeder is het belangrijk om extra vocht aan het recept toe te voegen, omdat pastinaakpoeder vocht uit het beslag zal opnemen. Pastinaakpoeder kan ook worden gebruikt als vervanging van broodkruimels in vullingen of als topping voor stoofschotels. Het heeft een lichtzoete smaak met aardse ondertonen, waardoor het gebruikt kan worden als specerij of als smaakmaker in vele gerechten.
Waar komt Pastinaak vandaan?Pastinaken zijn een knolgewas dat in vele delen van de wereld voorkomt. De groente zou zijn hebben in het Middellandse Zeegebied en maakt al eeuwenlang deel uit van de Europese keuken. Pastinaken zijn door Europese kolonisten meegebracht naar Amerika, en zijn ook een hoofdbestanddeel van veel Noord-Amerikaanse gerechten geworden.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 242 kcal / 1007 KJ g | Eiwitten: 11 g g | Koolhydraten: 24 gg | Vetten: 3 gg | Verzadigde Vetten: 0 gg | Vezels: 37 gg | Natrium 60 mgg