Waar komt paprika vandaan?
Zoete paprika is afkomstig uit de tropische en subtropische gebieden van Midden-Amerika. Paprika is de Capsicum annuum plant en de vrucht van bepaalde gekweekte vormen ervan. Paprika is een soort peper. Het is de enige plant die geen capsaïcine produceert. Deze stof is verantwoordelijk voor het branderige gevoel in de mond dat andere pepers veroorzaken. Er zijn verschillende kleuren paprika's, maar de bekendste zijn groen, geel, oranje en rood.
Gezonde eigenschappen van paprikaPaprika's zijn rijk aan vitamine A, vitamine C en vitamine B6, hoewel opgemerkt moet worden dat vitamine A vooral in rode paprika's zit.Voor de rest bevat een capsicum geen andere voedingsstoffen in significante hoeveelheden.
Gebruik van rode capsicumgranulaatRode capsicumgranulaat kan worden gebruikt in plaats van verse paprika in soepen, stoofschotels en curry's. Het is niet alleen lekker, maar geeft ook kleur aan uw gerecht. Gedroogde rode paprikagranulaat is ook handig om mee te nemen voor onderweg omdat het niet snel bedervt. Voeg bouillon en pasta toe en je hebt in een handomdraai een heerlijke groentesoep. Dit granulaat kan ook worden gebruikt in pasta- en pizzasauzen
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 358 kcal / 1498 KJ g | Eiwitten: 15 g g | Koolhydraten: 35 g (of which sugars 33g)g | Vetten: 13 gg | Verzadigde Vetten: 2 gg | Vezels: 21 gg | Natrium 34 mgg