Zo gebruik je poempoenpitten poeder
Dit poeder is te gebruiken in verschillende voedingsmiddelen, zoals smoothies, sappen, melk en yoghurt. Een geweldige manier om extra gezonde ingrediënten toe te voegen aan diverse gerechten.
Zo maken we pompoenpittenpoederPompoenpitten poeder wordt gemaakt van pompoenpitten. Deze pitten zijn meestal plat en asymmetrisch ovaal, hebben witte buitenste schillen en zijn na het verwijderen van de schil wit van kleur.
Na de oogst worden de pitten verwijderd van de pompoenen en schoongemaakt. Dan wordt de olie uit de pitten geperst. De pitten pasta, die na de extractie van de olie overblijft, wordt gedroogd en tot een fijn poeder vermalen.
Het pompoenpittenpoeder bevat nog alle nutriënten die de pitten van nature bevatten: vezels, proteïnen, vitamine B2, vitamine B3 en vitamine B9. Daarnaast bevat het poeder veel antioxidanten, zoals carotenoïden en vitamine E.
Herkomst van de pompoenPompoenen werden in Zuid-Amerika al 9.000 tot 7.000 jaar voor Christus geteeld. Pompoenpitten hebben ook een lange geschiedenis. Deze zaden, die voor het eerst werden geconsumeerd in Mexico, zijn sindsdien geconsumeerd door mensen van over de hele wereld.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 207 kcal / 866 KJ g | Eiwitten: 43 g g | Koolhydraten: 26 gg | Vetten: 15 gg | Verzadigde Vetten: -g | Vezels: -g | Natrium -g