Koriander Heel kiemarm - 1 Kg - Holyflavours

Koriander Heel kiemarm - 1 Kg - Holyflavours

Vanaf € 25.95

Het toepassen van KorianderMaal korianderzaad fijn in een vijzel of plet ze met de bolle kant van een lepel. Om de pittige, ietwat zoetige smaak van koriander het beste tot zijn recht te laten komen kun je de bolletjes eerst roosteren in een pan zonder olie of boter. Verwerk het daarna in vlees-, vis- en groentegerechten, soepen en sauzen. Maak je eigen curry of kerrie kruidenmengsels en tover de heerlijkste Indiase gerechten op tafel. Koriander is ook heerlijk in brooddeeg of gebak en kan als smaakmaker gebruikt worden bij het inmaken en wecken van groenten.Recept wortelsalade met biologisch korianderzaad voor 4 personenIngrediënten * 450 gram wortelen * 2 theelepels korianderzaad * 30 milliliter azijn * 1 kleine ui * 1 kleine appel * 2 knoflooktenen * 1 theelepel zout * handjevol walnoten * cayennepeper () * olijfolieBereidingswijzeSchil en rasp de wortelen en de appel. Pel de ui en snijdt deze in plakjes. Maak een marinade van azijn en wat zout. Doe de geraspte wortel en appel in een grote kom en giet de marinade eroverheen. Meng goed, zodat de salade goed bedekt is met marinade. Laat dit minimaal 3 uur marineren. Je kunt het ook een nachtje in de koelkast laten staan. Na het marineren hebben de wortelen vaak gezorgd voor een laagje water in de kom. Schep dit eruit. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui. Laat afkoelen en giet de olie door een zeef boven de kom met gemarineerde wortel en appel. Bewaar de plakjes ui afgedekt in de koelkast en gebruik voor een ander gerecht. Rooster de koriander zaden in een droge pan en plet ze daarna licht in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Hak de walnoten grof en de knoflook heel fijn. Voeg de koriander, knoflook, walnoten en een snufje cayennepeper toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.Hele bio koriander zadenBiologische koriander zaden heel van Holyflavours . Koriander kennen we in Nederland ook wel als ketoembar. Het is een populaire smaakmaker in de Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Noord-Afrikaanse keuken. Over de smaak van verse koriander valt te twisten. Waarschijnlijk bepalen je genen of je tot de korianderliefhebbers of -haters behoort. Echter vinden haters van korianderblad de smaak van korianderzaad vrijwel allemaal wel lekker! En dat is fijn, want koriander zit boordevol vitaminen en mineralen! Bewaar op een droge en donkere plaats en vermijd direct zonlicht.

Voedingswaarde: Kcal / Kj: 313 kcal / 1311 KJ g | Eiwitten: 12 g g | Koolhydraten: 26 gg | Vetten: 18 gg | Verzadigde Vetten: 1 gg | Vezels: 29 gg | Natrium 35 mgg

  • EAN: 8719274117193
  • Categorie: Vitaminen, mineralen en voedingssupplementen > Voedingssupplementen > Kruiden & Specerijen

Prijzen overzicht

eventuele verz.kosten Prijs excl verz.kosten Prijs incl eventuele verz.kosten
bolcom
€ 0,0025,95€ 25,95
€ 25,95
^