Wellicht al net zo oud als de piramides
Knoflook (Allium sativum) is een knolgewas uit de narcisfamilie en familie van de ui, prei en bieslook. De oudste vermeldingen van het gebruik van knoflook dateren van 1500 vC, uit Egypte.
Gezonde eigenschappen van KnoflookKnoflook is rijk aan vitamine B6, vitamine C en de mineralen Mangaan en Fosfor.
Het gebruik van knoflookKnoflook is een populair kruid in de mediterrane en Midden-Europese landen en wordt zowel vers als in poedervorm (gedroogd en gemalen) toegepast. Knoflookgranulaat is van structuur fijner dan gekibbelde knoflook maar grover dan poeder. De korrels zijn wit-crème van kleur en hebben een sterke doordringende wat zoetige geur.
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 353 kcal / 1477 KJ g | Eiwitten: 17 g g | Koolhydraten: 71 gg | Vetten: 0 gg | Verzadigde Vetten: 0 gg | Vezels: 5 gg | Natrium 38 mgg