Het stekende (on)kruid
Iedereen is wel eens gestoken door brandnetels. De steek is ongelooflijk vervelend, waardoor brandnetels de naam hebben een onkruid te zijn. Maar dit plantje heeft ook een verborgen voordeel: je kunt het eten! Goed gekookt smaakt brandnetel verdacht veel naar spinazie gemengd met komkommer.
De verschillende voordelen van brandnetel voor de gezondheidBrandnetel is rijk aan vitamine C en E, K en diverse B-vitaminen, alsmede aan de mineralen ijzer en calcium. Brandnetel bevat ook chlorofyl, tannines, eiwitten, flavonoïden (antioxidanten), slijmstoffen en vezels.
Wat zijn de voordelen van brandnetel?Brandnetel kan worden gebruikt in verschillende recepten, waaronder polenta, pesto, puree, brandnetelsoep en als kruidenthee. Brandnetelblad heeft een milde smaak en is rijk aan voedingsstoffen
Voedingswaarde: Kcal / Kj: 265 kcal / 1109 KJ g | Eiwitten: 47 g g | Koolhydraten: 8 gg | Vetten: 4 gg | Verzadigde Vetten: 1 gg | Vezels: 20 gg | Natrium 432 mgg