Een klassieke, hoogwaardige Colombian cafeïnevrije koffiebonen met accenten van chocolade en vanille. De koffie heeft een gemiddelde body en een laag zuurgehalte. Boordevol smaak, maar zonder cafeïne!
Onze cafeïnevrije koffiespecialiteit wordt gemaakt met behulp van de beste methode om ervoor te zorgen dat koffiegeluk in elk kopje tot uiting komt - het suikerrietproces, een natuurlijk en lokaal cafeïnevrijmakingsproces waarbij suikerriet wordt gefermenteerd om een stof te creëren die ethanol wordt genoemd en vervolgens wordt gemengd met azijnzuur om ethylacetaat te creëren.
Onze Colombiaanse boeren gebruiken eerst water om de poriën van de koffiebonen te openen. Vervolgens worden de bonen acht uur lang gewassen met ethylacetaat (dat van nature voorkomt), waardoor de bonen cafeïnevrij worden. Hierna worden de bonen opnieuw gestoomd om eventueel achtergebleven ethylacetaat te verwijderen. Een klein restje ethylacetaat wordt verwijderd in de laatste fase, wanneer de bonen worden geroosterd.
Deze koffie is ideaal als je geen behoefte hebt aan een cafeïneboost, maar je toch wilt genieten van een heerlijk smaakvolle Colombian specialty koffie! Bijvoorbeeld als je zin hebt in een smaakvol kopje koffie na het eten maar je geen zorgen wilt maken het niet kunnen slapen door de cafeïne in koffie! We raden je aan om alleen de hoeveelheid bonen te malen die je wilt gebruiken zodat de smaak extra lang behouden blijft.