Wat is Maca?
Maca is een knolgewas afkomstig uit het Andesgebergte in Peru en de enige eetbare plant die op deze hoogte (3000-4500 meter) groeit. Maca wordt ook wel de ‘Ginseng van de Andes’ en ‘Mood food’ genoemd. Het werd door de Inca’s gebruikt en vooral beschouwd als een lekkernij door de zoete smaak. Maca is te verkrijgen in 3 kleuren. De gele variant is het meest bekend, rode Maca heeft de meeste actieve stoffen en zwarte Maca is het meest zeldzaam. Maca heeft van nature een karamelachtige smaak.
Adaptogeen
Maca is een adaptogeen. Adaptogenen zijn niet-toxische planten die het lichaam helpen. Ze zijn bedoeld ons terug te brengen naar een niveau van homeostase in het lichaam. De kruiden en wortels worden al eeuwenlang in China en in de Ayurveda gebruikt. Tegenwoordig zijn ze ook in de Westerse wereld sterk in opkomst.
Wat zijn de voordelen van Maca?
Hoe gebruik je Maca?
Dankzij de licht nootachtige, karamelachtige smaak is maca poeder verrassend veelzijdig. Een van de populairste manieren om maca te gebruiken is als toevoeging aan het ontbijt. Zo kun je dagelijks hoeveelheid door je havermout, overnight oats, smoothie bowl of yoghurt mengen.
Een andere veelgebruikte toepassing is in smoothies en shakes. Voeg een schepje maca poeder toe aan je groene smoothie, eiwit shake of andere sappen.
Welke soorten maca zijn er?
Er zijn drie belangrijke varianten:
*Evaluatie on hold claim is lopende
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.