Wat is Zwarte Knoflook?
Zwarte Knoflook (Allium sativum) ABG10+® (Aged Black Garlic) is gefermenteerde knoflook. Fermentatie zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten uit de knoflook beter opneembaar zijn. De knoflook wordt gefermenteerd onder een temperatuur van 60 graden. Tijdens dit proces reageren de suikers en aminozuren op elkaar waardoor er melanoïde ontstaat. Deze stof geeft de zwarte kleur aan de knoflook. Het fermenteren is eigenlijk een soort karameliseren, vandaar dat zwarte knoflook een stuk zoeter en bouillon achtiger smaakt dan witte knoflook. Na het fermentatieproces worden de teentjes gedroogd en gemalen tot poeder, dat vervolgens in een vegetarische capsule wordt gestopt.
Een belangrijk voordeel van zwarte knoflook is dat je er in tegenstelling tot ‘witte’ knoflook geen slechte adem van krijgt. Daarnaast draagt zwarte knoflook bij aan de normale weerstand tegen stress*, de instandhouding van normale cholesterol waarden in het bloed*, ondersteunt het immuunsysteem*, is goed voor de lever.*
ABG10+® staat voor een gestandaardiseerd extract van zwarte knoflook waarvan het ruwe materiaal afkomstig is uit Spanje. De werkzaamheid is bewezen in verschillende in vitro en in vivo studies.
Raadpleeg uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik van anticoagulantia.
*Evaluatie on hold claim is lopende
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.