Wat is Kombucha?
Kombucha wordt gemaakt van verse thee, rietsuiker en een levend ferment. Dit levende ferment is een mix van verschillende bacteriën en gisten die de suiker ‘opeten’. Tijdens het gistingsproces ontstaan onder andere zuren, gisten en enzymen. Kombucha heeft een frisse, licht zure smaak, soms een beetje zoet of fruitig, afhankelijk van het recept. Door het fermentatieproces bevat de drank natuurlijke koolzuur (lichte bruis).
Mattisson Kombucha
De basis van deze Kombucha is Rooibos thee aangevuld met rozemarijn. Door het speciale proces van fermenteren bevat de Kombucha minder dan 0,2 gram restsuiker per 100 ml. Bij het fermenteren ontstaat er een licht bruisje in de drank. De Kombucha wordt niet gepasteuriseerd.
Voordelen Kombucha
Kombucha bevat levende bacteriën, oftewel je goede darmbacteriën. Deze vormen een belangrijk onderdeel van de darmflora. Bouw het drinken van Kombucha langzaam op om te kijken hoe je lichaam erop reageert.
Wat is Rooibos?
Rooibos is een kruid dat wordt gebruikt om thee van te zetten. Het is afkomstig van de Aspalathus linearis, een struik die uitsluitend groeit in de Cederbergregio van Zuid-Afrika. Rooibos staat bekend om zijn warme, mild zoete smaak en roodbruine kleur wanneer het als thee wordt gezet. Rooibos betekent letterlijk “rood bos” in het Afrikaans. De blaadjes van de plant worden na het oogsten gefermenteerd (geoxideerd), waardoor ze hun karakteristieke roodbruine kleur en aroma krijgen. Er bestaat ook groene Rooibos, die niet wordt gefermenteerd en een mildere, frissere smaak heeft.
Wat is rozemarijn?
Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is een geurige, groenblijvende plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae), oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De plant groeit als een struik en heeft naaldachtige blaadjes met een kruidige, harsachtige geur en smaak. Rozemarijn wordt al eeuwenlang gebruikt in zowel de keuken als de traditionele kruidengeneeskunde. Rozemarijn is een culinair kruid dat veel wordt gebruikt in Mediterrane gerechten. De blaadjes worden vers of gedroogd gebruikt om smaak te geven aan gerechten als geroosterde groenten, aardappels, brood, vlees- en visgerechten. Ook wordt rozemarijn verwerkt in olie of thee, en als natuurlijk aroma in verzorgingsproducten.
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.