Wat is Bourbon Vanille?
Bourbon vanille, afkomstig uit Madagaskar, staat wereldwijd bekend als een van de hoogwaardige soorten vanille en wordt lokaal vaak aangeduid als 'het zwarte goud'. Het vanillepoeder wordt verkregen uit de vanillestokjes, die behoren tot de vruchten van de Vanilla planifolia-plant. Deze vruchten vertonen uiterlijke gelijkenissen met peulen, vooral vanwege hun groene kleur, maar technisch gezien zijn het bessen. Het vanillepoeder wordt vervaardigd uit het merg en de zaden van de vanilleplant.
Biologische vanillepoeder wordt geproduceerd volgens zeer strikte biologische landbouwpraktijken, wat betekent dat er geen synthetische pesticiden of kunstmeststoffen worden gebruikt tijdens de teelt van de vanilleplanten. Mattisson biologische Bourbon vanillepoeder, bestaat voor 100% uit natuurlijk merg afkomstig van vanillestokjes. In tegenstelling tot biologische vanille kan conventioneel vanillepoeder worden geteeld met het gebruik van synthetische chemicaliën. Dit verklaart waarom het biologische vanillepoeder van Mattisson een hogere prijs heeft dan de conventionele variant.
Vanillepoeder is een heerlijke en aromatische smaakmaker die veel gebruikt wordt in de keuken. Het wordt vaak gebruikt als vervanging voor vanille-extract, vooral in recepten waar vloeistoffen beperkt zijn of wanneer je de subtiele korrelige textuur van vanillepoeder wilt behouden. Er zijn enkele manieren waarop je vanillepoeder in de keuken kunt gebruiken.
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.