Wat is Carobe poeder? Biologische Carobe poeder (https://mattisson.nl/zoeken/?gezocht-naar=carobe) is afkomstig uit de peulvruchten van de Carobe boom, ook wel de “Johannesbroodboom” genoemd. Carobe heeft een zoete smaak en wordt daarom vaak als zoet maker gebruikt. Carobe heeft een karamel achtige smaak en is zoeter dan cacao en wordt ook veel als vervanger van of in combinatie met cacao gebruikt. Verschil tussen Carobe & Cacao Carobe poeder bevat een grotere hoeveelheid suikers dan Cacao poeder en is daardoor een stuk zoeter. In bakgerechten heb je er vaak minder van nodig dan van Cacao door deze zoete smaak. Maar Carobe poeder bevat weer minder vetten dan Cacao poeder. Daarnaast is Carobe poeder is goedkoper dan Cacao poeder. Gezondheidsvoordelen Carobe poeder kan gewichtsverlies ondersteunen**, heeft een gunstig effect op de eetlust** en is een bron van vezels en ondersteunt daarmee een gezonde darmwerking.*