Vleeskruiden voor hamworst is een mix die niet mag ontbreken in je keuken als je wilt genieten van gezonde, aromatische en smaakvolle vleeswaren bereid in je eigen keuken!
Pekla voor hamworst is een pekelmix met kruiden, ideaal voor het bereiden van gestoomde en rookworsten. Door uitharding kunt u de smakelijke smaak en het aroma van gerechten behouden en ze microbiologisch stabiel houden. De kruiden in het mengsel maken de smaak van zelfgemaakte vleeswaren perfect en uniek - u zult nooit meer naar vleeswaren uit de winkel grijpen! Een pakje van 120 g is voldoende om worsten te bereiden met 5 kg vlees, en het gebruik ervan is heel eenvoudig! De heldere samenstelling zonder glutamaat en suiker garandeert je de zekerheid dat je door voor dit product te kiezen gezonde gerechten met een gekende samenstelling op tafel zet!
Recept voor 5 kg hamworst:
Ingrediënten:
Voorbereiding:
Verwijder de vliezen en het vet van het hamvlees en snijd het in blokjes van circa 2-4 cm. Maal de schouder door een zeef met een maaswijdte van 8-12 mm en snijd de dunnere stukjes in blokjes of maal ze door een shredder. Maal het spek door de fijnste zeef van de gehaktmolen. Meng al het vlees, voeg 0,5 L koud water toe en de inhoud van het pakje Pekla. Kneed alles min. over 15 minuten. Dek de vleesvulling niet te strak af en laat een nacht in de koelkast staan. Week de eiwitomhulsels, vul ze dan stevig met vulling en zet ze min. 8 uur op kamertemperatuur, om het vlees goed te laten drogen en stollen (u kunt een koude ventilator gebruiken). Rook de op deze manier bereide worstjes bij een temperatuur van 50-60°C gedurende ongeveer 3 uur, en broei vervolgens door het vlees in water van 75-80°C te leggen. Stoom totdat de binnenkant van de reep 68°C bereikt. Het rookproces kan worden weggelaten,
Ingrediënten: niet-gejodeerd zout, specerijen (knoflook, mosterd, zwarte peper, witte peper, nootmuskaat), antiklontermiddel: E 536, natriumnitriet.
Het product kan sporen bevatten van mosterd, selderij, soja, sesam, gluten, noten.