Kruidenmengsel voor Krakau worst - 115 g

Kruidenmengsel voor Krakau worst - 115 g

Vanaf € 10.25

Dit kruidenmengesel voor Krakau-worst is een mix waarmee je kunt genieten van gezond, aromatisch en smakelijk vlees bereid in je eigen keuken!

  • Eenvoudig in gebruik - u kunt gemakkelijk en snel heerlijke gestoomde of rookworsten bereiden, u haalt er een unieke, traditionele smaak uit.
  • Eén product, twee verwerkingsmogelijkheden - je kunt er je worst mee roken of stomen - bepaal zelf wat voor soort vleesverwerking je wilt!
  • Een traditioneel samengesteld mengsel - je vindt er de kracht van kruiden in, waaronder: koriander, witte peper, knoflookgranulaat, piment en komijn, die een uitstekend en uniek aroma zullen geven aan zelfgemaakte lekkernijen.
  • Beschermt effectief vleesproducten - dankzij de pekelstof behouden uw worsten niet alleen hun mooie kleur, maar zijn ze ook microbiologisch stabiel.
  • Efficiënte verpakking - 115 g pekelzout is voldoende om maar liefst 5 kg Krakau-worst te bereiden.


Het pekelen van vlees met onze nieuwe mengsels is puur plezier. U maakt gemakkelijk en snel heerlijke gestoomde of rookworsten, u haalt er een unieke, ambachtelijke smaak uit. Onze kruidenmengsel maakt uw vleesproducten ook microbiologisch stabiel. De kruiden in het mengsel, waaronder: koriander, witte peper, knoflookgranulaat, piment en komijn, geven ze bovendien een uitstekend en uniek aroma. Door pekelzout te gebruiken voor Krakau-worst, blijft uw vlees smakelijk roze en zal het de feestvierders verleiden met zijn aantrekkelijke uiterlijk. Een verpakking van 115 g is voldoende om maar liefst 5 kg Krakau-worst te bereiden.

Probeer ons beproefde, traditionele recept voor 5 kg Krakau-worst:

Ingrediënten:

  • 1 kg varkensnek
  • 2 kg schep
  • 1 kg hamvlees
  • 0,8 kg rundvlees
  • 0,5 kg spek
  • 1 zakje kruidenmengsel voor worst uit Krakau


Voorbereiding:

Snijd het vlees zonder vliezen en vet in blokjes van ca. 2-4 cm. Maal het rundvlees en de bacon door de fijnste zeef van de gehaktmolen. Kneed het rundvlees apart met 0,5 L koud water tot een witte pap. Maal het resterende vlees door een zeef met een maaswijdte van 8-12 mm. Meng alles, voeg de inhoud van het sachet toe en kneed goed door. Week de eiwitomhulsels, vul ze dan stevig met vulling en zet ze min. 8 uur op kamertemperatuur, om het vlees goed te laten drogen en stollen (u kunt een koude ventilator gebruiken). Rook de op deze manier bereide worstjes bij een temperatuur van 50-60°C gedurende ongeveer 3 uur, en broei vervolgens door het vlees in water van 75-80°C te leggen. Stoom totdat de binnenkant van de reep 68°C bereikt. Het rookproces kan worden weggelaten en de repen kunnen direct worden gebroeid nadat het vlees is gedroogd en in de omhulsels is geplaatst.

Ingrediënten: niet-gejodeerd zout, specerijen (koriander, witte peper, knoflookgranulaat, piment, komijn, natriumnitriet.

Het product kan sporen bevatten van mosterd, selderij, soja, sesam, gluten, noten.

  • EAN: 5904816005240
  • Categorie: Vitaminen, mineralen en voedingssupplementen > Voedingssupplementen > Kruiden & Specerijen

Prijzen overzicht

eventuele verz.kosten Prijs excl verz.kosten Prijs incl eventuele verz.kosten
bolcom
€ 0,0010,25€ 10,25
€ 10,25
^