Dit kruidenmengesel voor Krakau-worst is een mix waarmee je kunt genieten van gezond, aromatisch en smakelijk vlees bereid in je eigen keuken!
Het pekelen van vlees met onze nieuwe mengsels is puur plezier. U maakt gemakkelijk en snel heerlijke gestoomde of rookworsten, u haalt er een unieke, ambachtelijke smaak uit. Onze kruidenmengsel maakt uw vleesproducten ook microbiologisch stabiel. De kruiden in het mengsel, waaronder: koriander, witte peper, knoflookgranulaat, piment en komijn, geven ze bovendien een uitstekend en uniek aroma. Door pekelzout te gebruiken voor Krakau-worst, blijft uw vlees smakelijk roze en zal het de feestvierders verleiden met zijn aantrekkelijke uiterlijk. Een verpakking van 115 g is voldoende om maar liefst 5 kg Krakau-worst te bereiden.
Probeer ons beproefde, traditionele recept voor 5 kg Krakau-worst:
Ingrediënten:
Voorbereiding:
Snijd het vlees zonder vliezen en vet in blokjes van ca. 2-4 cm. Maal het rundvlees en de bacon door de fijnste zeef van de gehaktmolen. Kneed het rundvlees apart met 0,5 L koud water tot een witte pap. Maal het resterende vlees door een zeef met een maaswijdte van 8-12 mm. Meng alles, voeg de inhoud van het sachet toe en kneed goed door. Week de eiwitomhulsels, vul ze dan stevig met vulling en zet ze min. 8 uur op kamertemperatuur, om het vlees goed te laten drogen en stollen (u kunt een koude ventilator gebruiken). Rook de op deze manier bereide worstjes bij een temperatuur van 50-60°C gedurende ongeveer 3 uur, en broei vervolgens door het vlees in water van 75-80°C te leggen. Stoom totdat de binnenkant van de reep 68°C bereikt. Het rookproces kan worden weggelaten en de repen kunnen direct worden gebroeid nadat het vlees is gedroogd en in de omhulsels is geplaatst.
Ingrediënten: niet-gejodeerd zout, specerijen (koriander, witte peper, knoflookgranulaat, piment, komijn, natriumnitriet.
Het product kan sporen bevatten van mosterd, selderij, soja, sesam, gluten, noten.