FIVE SPICE - VEELZIJDIGE AZIATISCHE MIX VOOR BBQ, WOKGERECHTEN EN DESSERTS
Five Spice is een van de meest populaire en klassieke kruiden in de Aziatische keuken en bevat de vijf smaken van de Chinese keuken - zoet, zuur, bitter, pittig en zout. De lichte, anijsachtige smaak is een hit bij zowel kinderen als volwassenen. De kern van Five Spice in de ‘Mill & Mortar uitvoering’ bestaat uit venkelzaad en anijs, dat wordt versterkt door kruidnagel, kaneel en koriander.
Five Spice is geschikt als marinade of rub bij gevogelte en varkensvlees. Meng de melange met olie en smeer rechtstreeks op het vlees voor het frituren. Het vlees kan ook worden gegrild of geroosterd in de wok. Werk af met wat basilicum en dragon. Een komkommersalade met koriander en een beetje chili past perfect bij dit gemarineerd vlees van Five Spice.
Deze kruidenmix kan ook gebruikt worden in cakes, chocolade en andere zoetwaren.