L-Glutamine is een van de semi-essentiële aminozuren die ons lichaam in kleine hoeveelheden zelf kan aanmaken, maar het merendeel moet via de voeding worden geconsumeerd. Voedingsmiddelen zoals vis, vlees, zuivelproducten en peulvruchten zijn ideaal omdat ze grotere hoeveelheden natuurlijke glutamine bevatten.
Pure L-glutamine in zijn vrije vorm is met een aandeel van 60% het meest voorkomende aminozuur in spierweefsel en heeft vele belangrijke functies bij de eiwitsynthese en diverse stofwisselingsprocessen.
L-Glutamine is een zeer nuttig en populair supplement, vooral voor atleten van alle disciplines. Door hard en intensief trainen kan het glutaminegehalte in de spier vrij snel dalen, maar ons lichaam is niet in staat om direct voldoende glutamine aan te bieden. Juist daarom kan suppletie direct na de training zeer nuttig zijn.
De term glutaminezuur wordt vaak ten onrechte gebruikt in verband met L-glutamine. Glutaminezuur is chemisch vrijwel hetzelfde als L-glutamine, maar niet hetzelfde omdat het vaak verkeerd wordt voorgesteld. Omdat glutaminezuur niets anders is dan glutamaat! In hogere doses kan glutamaat zelfs een toxisch effect hebben op de stofwisseling. Zorg er daarom altijd voor dat je het aanvult met pure glutamine.
Nutrition L-Glutamine Uötra wordt via een complex en natuurlijk fermentatieproces verkregen uit GMO-vrije maïs en is daardoor, in tegenstelling tot synthetisch geproduceerde L-glutamine, zeer goed beschikbaar voor ons lichaam.
Ingrediënten: L-glutamine, glansmiddel: capsule gemaakt van gelatine (rundvlees).
Belangrijke informatie: Dit product is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding. De aanbevolen dagelijkse dosis mag niet overschreden worden. Het product moet buiten het bereik van kleine kinderen worden bewaard.
Aanbevolen verbruik: Op trainingsdagen 6 capsules na de training met voldoende vloeistof innemen. Op dagen waarop u niet traint, neemt u 's ochtends direct na het opstaan 6 capsules met voldoende vloeistof in.