Je hebt eindeloze culinaire mogelijkheden met deze authentieke Franse Provençaalse kruiden: Of je nu een meesterchef bent of gewoon graag in de keuken experimenteert, de Provençaalse kruiden voegen een vleugje Franse magie toe aan al je gerechten. Ze zijn perfect voor stoofschotels, soepen, gegrilde groenten, pasta's, sauzen, dressings en nog veel meer!
Provençaalse kruiden (soms ook foutief geschreven als provencaalse kruiden) of Herbes de Provence is de benaming voor kruidenmengsels van Provençaalse, mediterrane keukenkruiden, die worden gebruikt om de geur en smaak van gerechten te verbeteren. De naam is niet beschermd, waardoor tegenwoordig ook kruiden uit andere landen als Provençaalse kruiden worden verkocht. Deze kruiden komen uit Frankrijk en zijn in de Provence geteeld.
Samenstelling van Provençaalse kruiden
De samenstelling van Provençaalse kruiden staat niet vast. De basis bestaat uit tijm, marjolein, rozemarijn en bonenkruid. Wij hebben hier nog oregano en lavendel aan toegvoegd.