Krill is bij veel mensen in dit land niet echt bekend, maar dat is ook niet zo gek aangezien de bijzondere zeesoort ook nog eens ver weg ligt. Strikt genomen is krill een speciaal soort kleine schaaldieren waaruit een bijzonder voedzame en heilzame Omega3-olie kan worden gewonnen voor ons organisme. De bijzondere aanwezigheid van omega-vetzuren in krill vloeit voort uit het feit dat de garnaalachtige dieren in extreem schoon water leven, zich voornamelijk voeden met fytoplankton, een plantaardig plankton en daardoor nauwelijks verontreinigd zijn met zware metalen of andere schadelijke stoffen.
De voedingsstoffen in krillolie voorbestemmen de olie als een natuurlijk en heilzaam voedingssupplement dat rijk is aan omega-3-vetzuren en sterke antioxidanten. Bovenal moet worden vermeld dat krill een uitzonderlijk goede verhouding omega-3 tot omega-6-vetzuren (15:1) bevat en met astaxanthine een natuurlijke antioxidant heeft die een antioxiderende werking heeft die 6000 keer sterker is dan vitamine C.
De interactie van deze actieve ingrediënten maakt krilloliecapsules en vetzuurcapsules met omega 3 olie een optimale natuurlijke ondersteuning voor het behoud van een normale hart-, hersen- en visuele functie. Onze krilloliecapsules worden vervaardigd volgens Europese kwaliteitsnormen (DIN EN ISO 9001 en HACCP-concept) en zoals bij alle Vit4ever voedingssupplementen hechten wij er altijd veel belang aan dat bij de productie alleen natuurlijke premium grondstoffen worden gebruikt.
Het zeer hoge aandeel eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) maakt onze krillolie 1500 softgelcapsules tot een absoluut hoogwaardige bron van omega-3. Het belang van omega 3-vetzuren voor onze gezondheid en ons welzijn is na grondige tests onderzocht en bevestigd door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid. Zo kwam de EFSA tot de conclusie dat de vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) bijdragen aan een normale hartfunctie en DHA ook bijdraagt aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen en een normale hersenfunctie. Volgens de EFSA wordt dit gezondheidsvoordeel bereikt bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.